POVESTE

Am luat nastere din necesitatea de a avea un loc al nostru, un loc special, unde oamenii si cainii se unesc intr-un efort comun pentru a obtine performante sportive, atat pe plan national cat si international si inainte de toate, pentru a ne distra, a invata si a ne antrena cainii intr-un mediu controlat.

Ca sa te alaturi grupului nostru nu iti trebuie decat un caine cu abilitati fizice, cip, carnet de sanatate, si disponibilitatea de a-ti antrena cainele pentru a putea participa la probele propuse de noi.

Totul se desfasoara intr-un cadru familial, deschis, sportiv si distractiv, in care novicii beneficiaza de indrumare, pe o proprietate privata in apropierea Bucurestiului.
REGULI
WEIGHT PULLING

Weight Pulling-ul este o competitie care a aparut prima data in 1984 sub egida IWPA (International Weight Pulling Association).
Acest sport pune in valoare calitatile atletice si determinarea cainilor care iau parte la concurs. In mod evident toti participantii trebuie sa aiba o structura fizica integra. Orice caine cu probleme evidente de sanatate va fi descalificat automat.
Este o competitie in care determinarea, disciplina si atributele atletice au un rol egal ca importanta.
In cadrul acestor antrenamente sunt binevenite orice rase de caini.
Castigatorul este determinat de forta de tractiune pe kg.
REGULI
DRAG SPRINT

In aceasta proba cainele trebuie sa alerge cat mai repede posibil, pe o pista de nisip de 50 de metri, inhamat la o sanie, care are greutatea jumatate din greutatea corpului cainelui.

Pentru o precizie cat mai mare a rezultatelor cainii sunt obligati sa execute 2 alergari consecutive.

Punctajul va fi acordat in functie de timpul realizat de caine in grupa lui de inaltime.
Toti timpii vor fi masurati electronic.
REGULI
HIGH JUMP

Fiecarui caine ii este permis sa incerce de trei ori pentru a atinge inaltimea la care este fixata saritura.

Cainele care sare cel mai sus este declarat castigator iar in caz de egalitate pentru departajare se iau in considerare tentativele nereusite ale fiecaruia, cainele cu cele mai putine tentative nereusite fiind ales castigator.

Daca si in acest caz se declara egalitate atunci premiul este impartit.
REGULI
HANG TIME

Cine-i mai tare-n gura?! Acesta proba este parca predestinata pentru a transa aceasta disputa.
Cronometrul va fi pornit in momentul in care gura cainelui se inchide pe material si picioarele animalului sunt complet ridicate de pe sol. Timpul se opreste atunci cand orice parte a corpului cainelui atinge solul, chiar si pentru o clipa .
Pentru orice caine care ramane "agatat" (imposibilitatea de a da drumul din cauza unui dinte prins in momeala), la orice moment in timpul prizei nu va fi luat in considerare timpul obtinut.
Handlerul nu poate atinge cainele sau echipamentul. Atingerea caineleui sau a echipamentului va opri cronometrul. Incurajarile verbale sunt permise.
Aceasta proba este destinata exclusiv raselor American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Bull Terrier si Staffordshire Bull Terrier.
REGULI
A-FRAME

Este una dintre cele mai dificile probe de agilitate atat din punct de vedere fizic cat si ca executie a exercitiului.

Cel putin unul dintre membre trebuie sa atinga zona de contact atat in sensul urcarii cat si coborarii. In cazul in care cainele sare de pe A-frame, numaratoarea se opreste.

Cainele care reuseste sa faca cel mai mare numar de ture intr-un interval de 60 de secunde este declarat castigator.

Aceasta proba este destinata in general terrierilor de talie mica si medie.
REGULI
LURE RACING

Competitia de Lure Racing a aparut la inceputul anilor 70 fiind initiata de catre Lyle Gillette si alti pasionati ai raselor de ogari si vanatoare de iepuri ce riscau sa-si raneasca patrupezii in gardurile de sarma ghimpata de pe campurile de vanatoare.

Au inventat Lure Racing-ul ca mod mai sigur si controlat de a face sport cu cainii lor dandu-le posibilitatea de a continua sa le testeze aptitudinile.

Am decis sa organizam aceasta proba pentru a stabili exemplarele cele mai rapide din fiecare rasa pe distante intre 100 si 250 de metri.
REGULI
TUG OF WAR

Jocul de tug cu cainele il face sa-si urmeze instinctul natural de a prinde, a tine si a trage cu dintii de lucruri.
Fiti pregatiti sa va indreptati TOATA atentia la joc. O data ce gasiti o jucarie potrivita pe masura cainelui este important sa stabiliti cateva reguli.
In fiecare moment trebuie sa fiti cat mai relaxat cu putinta. Cainele nu are voie sa prinda de jucaria de tug inainte de a primi permisiunea dumneavoastra. Trebuie ca mai intai sa stea in "sezi" sau "culcat" asteptand invitatia dumneavoastra la joaca.
Respirati, distractie! Laudati-va cainele cat mai des (Bravo! Ia-l!)
Acum sunteti aproape gata sa va invatati cainele sa joace Tug.
REGULI
LONG JUMP

Aceasta proba combina viteza, forta, si agilitatea intr-o tentativa de a sari cat mai departe dintr-un punct dat.

Obiectivul "decolarii" este de a crea un impuls vertical prin centrul de greutate al cainelui ce trebuie sa mentina controlul si echilibrul in saritura, fara a atinge obstacolul.

Cainii au voie sa isi ia un avant de 3 metri, si pot efectua saritura din orice punct dinaintea liniei de start, atata vreme cat ei nu ating obstacolul.
REGULI
ANTRENAMENTE

CONTACT

Pentru mai multe detalii despre
organizatia noastra scrieti-ne la
info@acsr.ro sau contactati-ne
telefonic la numarul 0756 29 48 49